Filmesek vették birtokba ma az Erzsébet Királyné Szálloda éttermét.
A rétesünk a tésztája miatt különleges, amelynek a receptúrája 2006 óta védjegyoltalom alatt áll.
Almával, pityókával, tökkel, sárgabarackkal és mákkal töltötték az ötféle lisztből készült Magyarok rétesét a IV. Dél-alföldi Rétesfesztiválon Mórahalmon. A nagy meleg veszélyeztette a tészta állagát, így a program hat órát csúszott.
Óriási érdeklődés kísérte a Sisi baráti kör első, gödöllői híres hölgyekről szóló előadását, amit március 10-én tartottak a Királyi Váróban.
A karácsony közeledtével nem csak a megfelelő ajándékok kiválasztása okoz jelentős fejtörést, hanem az is, mi kerüljön az ünnepi asztalra. Ma már mind a hagyományokat követőknek, mind a különlegességeket kedvelőknek széles paletta áll rendelkezésére.
Büszkék vagyunk magunkra. Mondta valaki, hogy a legjobb rétest Budakeszin ette a rétesházban, hát fogtuk magunkat és elmentünk Budakeszire. Elhaladtunk két kocsma, három vendéglő és négy söröző mellett, és egyikbe se tértünk be, hanem a rétesházba mentünk, pedig rétest az utóbbi időben nemigen ettünk, sőt egyáltalán nem.
November másodikán a Királyi Váróban megnyílik a Monarchia Kávézó. A név bizonyára ismerősen cseng azok számára, akik gyakran megfordulnak a belvárosban. Ez nem véletlen, hiszen a kávézót a Hamvay kúria épületében lévő Monarchia Rétesház tulajdonos-vezetője, Köntös Sándor üzemeltetheti a képviselőtestület döntése eredményeként.
Egyedülálló műemléki környezetben várja Gödöllő az elnökségi rendezvények résztvevőit a javarészt uniós támogatással felújított egykori királyi rezidencián. A Budapesthez közeli városban azt remélik, hogy az elnökség ismertté teszi Gödöllőt, és ebből később a helyi gazdaság is profitálhat.