Monarchia Rétesház
Szupertitkos rétesrecept

Szupertitkos rétesrecept

A rétesünk a tésztája miatt különleges, amelynek a receptúrája 2006 óta védjegyoltalom alatt áll.

A rétes feltehetőleg a XVI. században, török hatásra honosodott meg, elődje a Balkánon ma is népszerű baklava lehetett. A monarchia idején terjedt el hazánkban a mai formájú, feltekert, töltött sütemény, amely az ünnepi, lakodalmi étkezések szinte elmaradhatatlan finomsága.

A molnár külön nekünk gyárt egy megadott arányú lisztkeveréket, amelynek az összetevői is titkosak – magyarázza Erdővölgyi Szabolcs, hogy mi áll az egyedi finomságok hátterében. Az alsóvárosi Monarchia Rétesház üzletvezetője feleségével, Urbán Edittel alakította ki családi vállalkozásban tavaly szeptemberre a részben franchise-rendszerben működő vendéglátóhelyet, amely az Osztrák–Magyar Monarchia idejébe repít vissza. A berendezésben a romantikát és a neobarokk stílust ötvözték.

– 22-féle íz van a palettán, a hagyományosak – túrós, meggyes, almás, mákos – mellett sütünk például túróval málnást, barackost, meggyest, erdei gyümölcsöst. Csak a fantáziánk szab határt. Az eddigi legextrémebb talán a spenótos-feta sajtos és a konyakmeggyes volt – meséli Szabolcs, aki sikerre vitte lapunk csapatát a IV. Dél-alföldi Rétesfesztiválon. A zsűrinek is tetszett a túrós-málnás desszert, megnyertük az édes különleges kategóriát.

A rétes feltehetőleg a XVI. században, török hatásra honosodott meg, elődje a Balkánon ma is népszerű baklava lehetett. A monarchia idején terjedt el hazánkban a mai formájú, feltekert, töltött sütemény, amely az ünnepi, lakodalmi étkezések szinte elmaradhatatlan finomsága.

Vissza